torsdag 1 september 2011

FORMEX september 2011

En hel dag på Formex Mässan i Älvsjö!

Ett peppat Team på 4 och 1/2, Mamma, Sofia, faster Berit, jag och Bellan.
Vi möte upp våra Kollegor ifrån Lindköping och började med en fika.


Sedan var det bara in i dimman. Vi hade ett späckat schema och skulle hinna med att gå till många utställare.
Ett spontant besök blev det hos Bargi en mattgrossist http://www.bargi.se/ . Dom säljer helt fantastiska orientaliska mattor, det vi fastnade för speciellt var deras otroligt fina patchwork mattor.


*Patchwork mattor: Metoden patchwork betyder att bitar av olika mattor sys ihop, med hjälp av en teknik som liknar den som används när man gör t.ex. lapptäcken och andra produkter med hjälp av så kallad lappteknik. I regel består en patchwork matta av bitar från gamla mattor och vävnader, där man klippt eller skurit ut de bästa bitarna av mattorna/vävnaderna. Sedan kan antingen mattorna färgas om eller behålla sina originalfärger, det beror lite på mattillverkaren.*

Jag blev kär! Det var kärlek vi första ögonkastet, den bara låg där och var rosa å helt amazing. Den är 160*265 och den ska bo i våran ny renoverade hall där uppe som vi ska göra i höst.


Berit och mamma blev också ägare av en varsin matta.

Dagen rullade på och vi beställde ett nytt gäng brickbord och brickor från Herjéns. Det fanns många fina nyheter på brickfronten, storsäljaren hos oss har varit Stensöta det är en av mina favoriter.

 











Nyheterna dyker nog snart upp på http://www.hjertenhjerten.se/


Hos Trapiche & co fick vi se Harlequins nyheter.
Riktigt fina kollektioner med vackra tyger i olika kvalitéer, både exklusiva siden tyger, vackra broderade bomulls kvalitéer och tryckta tyger. Det är fantastiskt att dom alltid lyckas komma med nya kollektioner som inte liknar deras tidigare mönster fast ändå håller samma Harlequin stil.


Några av höstens nyheter  


Se flera bilder på http://www.harlequinfabric.com/


Vi var hos Edvard Eliasson och köpte åter igen in de populära pälsplädarna som vi nu har i Vitt, grått och 2 olika nyanser av brunt.










 
 Sist men inte minst tog vi Papeterie. Dom har otroligt fina förvaringsboxar som  vi sålde som smör i våras när vi beställde vår första omgång. Nu tog vi i och beställde över 100 st.


Väldigt trevlig och produktiv dag!

Duktiga Bellan var glad hela dagen! 
                  





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar